Over ons

Na meerdere jaren als trouwe bezoekers aanwezig te zijn geweest op de Auwerwetse Langenboomse Oogstdag was het wel duidelijk dat we dit een bijzonder mooi evenement vonden. Omdat de organisatie van Langenboom er na 15 jaar mee ging stoppen zijn we met een aantal mensen in Langenboom gaan praten. Daarna hebben we met z’n vijven besloten om het evenement naar Boekel te halen.

Een jaarlijkse oogstdag is een fantastisch evenement wat zeker past in ons mooie landelijke Boekel, waar het boerenleven van oudsher bij vele een speciale plek inneemt. Er werd een bestuur gevormd en de ideeën en het draaiboek werden werkelijkheid. We vonden een mooie locatie aan de Mutshoek, en zo werd de eerste Auwerwetse Boekelse Oogstdag in 2008 een feit.

Boeren, burgers en buitenlui kunnen tijdens onze jaarlijkse oogstdag op een gemoedelijke manier genieten van het boerenleven van vroeger. Oude landbouwmachines worden weer voor de dag gehaald en enthousiaste leden laten zien hoe men vroeger de oogst binnenhaalde en het land bewerkte. Eerst met noeste handarbeid en later werden paarden en tractoren ingezet.

Al snel bleek dat er meer  mensen besmet raakte met het oogstdagvirus en zich wilden aanmelden als lid. Op dit moment is het ledenaantal  uitgegroeid tot  meer dan honderd. We zijn erg blij met het groot aantal jeugdige leden waardoor de kennis van het werken met oude machines en tractoren niet verloren gaat.

Uit de spontane en vrijwillige samenwerking van de leden, hun partners en gezinsleden vóór, tijdens en na de oogstdag blijkt wel dat we er elk jaar weer in slagen om er een mooi evenement van te maken.

Vanaf het eerste moment hebben we een prachtig bestand van sponsoren die onze club een warm hart toedragen. Deze sponsoren zijn we dan ook zeer dankbaar.

Elk jaar proberen we naast de vaste onderdelen binnen ons programma er iets leuks voor jong en oud aan toe te voegen. Dat we daarin slagen we toch steeds weer, blijkt wel uit de vele leuke reacties die we elk jaar weer krijgen.

Langs deze weg willen we u van harte uitnodigen om onze volgende oogstdag te komen bezoeken.