Hoofdsponsors
      logo-rovers-loonbedrijf-boekel-venhorst

Foto's online Auwerwetse Boekelse Oogstdag 2022

De foto's van een geslaagde en warme oogstdag in 2022 staan online. Zie het tabblad foto's. 

We hebben allen een mooie dag gehad en we zien graag iedereen volgend jaar weer terug!

______________________________________________________________________________________________________________________

Auwerwetse Boekelse Oogstdag 2022

De tent is opgebouwd & het terrein ligt er fraai bij!

Komende zondag (14-08-2022) vindt onze jaarlijkse Auwerwetse Boekelse Oogstdag wederom plaats. Het belooft een prachtige, maar ook warme dag te worden. I.v.m. de warmte zijn er aantal maatregelen genomen (bijv. in de aanwezigheid van bepaalde dieren en het creëren van extra schaduwmogelijkheden). We zullen op het terrein leidingwater aanbieden en meer mogelijkheden om schaduw op te zoeken.

Daarnaast wordt van onze bezoekers gevraagd om zich goed voor te bereiden op de warmte. Dat wil zeggen: Gebruik zonnebrandcrème, maak gebruik van een pet of zonnehoed en zoek voldoende de schaduw op!

We zien jullie graag aankomende zondag van 10.00 tot 17.00 uur op ons gratis toegankelijke evenement!

Evenemententerrein op de Mutshoek in Boekel

______________________________________________________________________________________________________________________

 

Voorbereiding Oogstdag 2022

Vanuit het bestuur en de leden zijn de voorbereidingen voor de auwerwetse Boekelse Oogstdag weer in volle gang. We hopen jullie ook te ontmoeten op de tweede zondag van augustus.

Noteer alvast in je agenda: 14 augustus 2022 op de Mutshoek in Boekel

______________________________________________________________________________________________________________________

 

Oogstdag 2021 AFGELAST

Vanwege de onlangs aangescherpte coronamaatregelen hebben we als bestuur helaas moeten besluiten om de Auwerwetse Boekelse Oogstdag 2021 af te lassen.
 
We hopen jullie weer te kunnen verwelkomen op de tweede zondag van augustus in 2022.

_____________________________________________________

Oogstdag 2020 gaat vanwege corona niet door

Helaas dit jaar geen Auwerwetse Boekelse Oogstdag.
Op dit moment zijn evenementen niet toegestaan, vanwege het COVID-19 virus.
Om deze reden kan de oogstdag dit jaar niet doorgaan.

We wensen iedereen veel gezondheid toe en hopen elkaar te kunnen zien in 2e weekend van augustus in 2021. 

Graag tot in 2021. 

___________________________________________________________________________________________________

Foto's en beelden 12e auwerwetse Boekelse oogstdag online

Zie het kopje video's en foto's om deze te bekijken. 

 

12e AUWERWETSE BOEKELSE OOGSTDAG WEDEROM EEN GROOT SUCCES!

Het was weer volop genieten voor jong en oud op onze 12e Auwerwetse Boekelse Oogstdag. Zo'n 4500 bezoekers konden genieten van onze demonstraties, ambachten en de gezelligheid op ons evenement. Het beste kunnen we dat omschrijven aan de hand van een reactie die wij kregen van één van de bezoekers:

Geacht bestuur en vrijwilligers. Vandaag heb ik jullie fantastische auwerwetse oogstdag bezocht. Met dit berichtije wil ik jullie bedanken voor de mooie uren waarin ik ogen en oren tekort kwam om alles te bekijken en beleven. Ik heb zeker 3 kwartier op een pak stro gezeten en alle verschillende oogst en ploeg activiteiten gade geslagen. In die drie kwartier heb ik mijn jongere jaren op de boerderij weer voorbij zien komen. Hartelij dank voor deze beleving en ik hoop tot volgend jaar!

Dat soort reacties hebben we gisteren vaker gehoord en dat is waar we het dan ook voor doen. Dankzij de inzet van onze leden ( met soms de hele familie als hulp) en natuurlijk de financiele ondersteuing van al onze sponsoren kunnen we weer terug kijken op een super geslaagde dag. 

 

 

 Voorbereidingen voor de 12e Auwerwetse Boekelse Oogstdag in volle gang!

Er wordt van alle kanten weer gewerkt aan het voorbereiden voor een mooie dag op zondag 11 augustus op de Mutshoek in Boekel. De stropoppen zijn geplaatst op verschillende plekken rondom Boekel. De aanmeldingen voor de auwerwetse tractoren stromen binnen, de taken worden verdeeld en de laatste reserveringen voor de oude ambachten worden vastgelegd.

We hopen die dag weer op een mooie dag, waarbij u allen van harte wordt uitgenodigd.

 

 

 _________________________________________________________________________________________________________

 

 

ZEER GESLAAGDE 11E BOEKELSE OOGSTDAG

Zondag 12 augustus 2018. Onder een stralende zon hebben we weer een fantastische oogstdag gehad. Met een bezoekersaantal van ruim 4500 en mooie ambachten en demonstraties, kon de dag voor ons al niet meer stuk.

Alles viel op z'n plek en de weergoden waren ons zeer gunstig gestemd. We hebben van veel bezoekers complimenten gekregen voor de manier waarop we dit alles hebben laten zien. En daarbij ook nog eens gratis entree, parkeren en gratis zweefmolen voor de kinderen! Dit hadden wij natuurlijk niet kunnen doen zonder de hulp van onze sponsoren. 

Kijk eens onder het kopje foto's. Wie weet staat u er zelf nog op.

het Bestuur

 

 

 

 

Excursie naar de KUHN fabriek in Geldrop

       Afgelopen vrijdag, 22 juni, zijn we met een groep van zo'n 32 leden van onze club naar de Kuhn fabriek in Geldrop geweest. Het was een fantatische leerzame middag. Na een hartelijk ontvangst, metkoffie en cake, kregen we een mooie presentatie over het verleden en heden van de Kuhn fabriek. Een film van de begin periode was mooi om te zien. Job van de Crommert en Willem van den Broek gaven tekst en uitleg over de machines van Kuhn. Daarna begon de rondleiding door de fabriek: indrukwekkend! Alle aaanwezigen hebben van deze middag genoten en wij bedanken Willem en Job dan ook hartelijk voor dit "kijkje in de keuken van Kuhn". Onder de rubriek foto's op onze site staan leuke beelden van deze middag.

            

 

Zondag 12 augustus 2018 - 11e Auwerwetse Boekelse Oogstdag!

De carnavalskleding is weer gewassen en opgeborgen, dus we kunnen ons weer gaan richten op onze 11e Auwerwetse Boekelse Oogstdag die gehouden zal worden op zondag 12 Augustus 2018, van 10.00 uur tot 17.00 uur.

We zijn alweer druk doende met de voorbereidingen om er weer een fantastisch evenement van te gaan maken. Mede dankzij al onze sponsoren kunnen wij ook dit jaar ons evenement voor iedereen  weer GRATIS toegangkelijk maken. Echt super !!

Zodra er meer nieuws is zullen wij dit kenbaar maken op deze site.

Groet, het bestuur.

 

 

Wij wensen u allen fijne kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2018 !!!

 Bestuur Auwerwetse Boekelse Oogstdag

 

 

HET IS WEER BIJNA 13 AUGUSTUS  !!!

Nog een paar maanden en dan is het weer zover. Dit jaar vieren we ons 2e lustrum: de 10e editie van de Auwerwetse Boekelse Oogstdag.

We proberen er weer een fantastisch evenement van te maken met voor ieder wat wils. Mooie ambachten en we l;aten u weer zien hoe men vroeger het land bewerkte en de oogst binnenhaalde.

Ook voor de kinderen hebben we natuurlijk vermaak in huis. Een gigantisch groot springkussen  en diverse speelmogelijkheden.

M.a.w. zet zondag 13 augustus vast in uw agenda en kom naar de Mutshoek in Boekel.

Gr, Het bestuur

 

 

ALLE GOEDS VOOR 2017   !!!!

Wij wensen iedereen een voorspoedig maar bovenal gezond 2017!

De rook van het vuurwerk is nog maar net opgetrokken, maar wij zijn alweer begonnen met de voorbereidingen voor onze 10e Auwerwetse Boekelse Oogstdag.We proberen er ook dit jaar weer een geweldig evenement van te maken voor jong en oud. Er liggen alweer een aantal plannen op tafel die we verder uit gaan werken. Zoadra we meer duidelijkheid hebben laten we het via onze site weten.

Groet,Bestuur Auwerwetse Boekelse Oogstdag

 


ZEER GESLAAGDE 9E BOEKELSE OOGSTDAG

Onder een stralend zonnetje was het voor de duizenden bezoekers goed toeven op onze 9e Auwerwetse Boekelse Oogstdag. Geweldig, wat een mooi festijn. Door de nieuwe indeling van het terein, en de plaatsing van de oude ambachten achter op het terrein, konden de bezoekers overal goed bijkomen en genieten van al het moois van "vruger'. Ook waren er veel complimenten voor de nieuwe inrichting van onze feesttent. Het geheel werd hierdoor nog iets sfeervoller. Complimenten voor de makers hiervan.

Kijk eens onder het kopje foto's, waar we zo snel mogelijk de foto's van dit jaar gaan plaatsen.

Volgend jaar vieren we ons 10 jarig bestaan. Wij, als bestuur en leden van de Auwerwetse Boekelse Oogstdag kijken daar al naar uit en we proberen er ook voor de bezoekers weer een fantastische dag van te maken.

Het Bestuur!


 

HET IS WEER BIJNA ZOVER!!

Hallo beste oogstdagliefhebbers. De voorbereidingen zijn al in volle gang.  Dit jaar gaat er het een en ander veranderen. Een werkgroep gaat de indeling van het oogstdagterrein helemaal veranderen. De tent zal wat verplaatst gaan worden en ook de indeling van het oogstterrein gaat "op de schop"! Ook gaan we de entree aanpakken.Voor diegenen onder u die al vaker bij ons op de oogstdag geweest is, zal het een aangename verrassing zijn. Ook proberen we dit jaar opnieuw enkele mooie oude ambachten erbij te krijgen. Vorig jaar hadden we oa de hoedenmaaksters als nieuwe ambacht. Fantastisch om te zien!  Bent u nieuwsgierig geworden? Zet dan zondag 14 augustus in uw agenda en kom naar onze 9e Auwerwetse Boekelse Oogtsdag. GRATIS ENTREE !!!!!!

 


 

Nieuwjaarswens

Langs deze weg willen wij alle bezoekers van ons evenement en van onze site  een voorspoedig, maar bovenal gezond 2016 wensen !!

Wij zijn voorzichtig weer begonnen met de voorbereidingen voor de 9e Auwerwetse Boekelse Oogstdag. We proberen er weer een leuk evenement van te maken. Zet zondag 14 augustus 2016 vast in uw agenda.

 

Bestuur Oogstdag. 

 


 

Nieuws

Het was een geweldig festijn! Deze 8e Auwerwetse Boekelse Oogstdag gaat de boeken in als "zeer geslaagd"! Mooie demonstraties , leuke ambachten en van alles te zien voor jong en oud. Gelukkig hadden we de weergoden ook aan onze kant.

Kortom: een geslaagde 8e Auwerwetse Boekelse Oogstdag.  Dit mede dankzij de geweldige inzet van onze leden en de vele vrijwilligers en niet te vergeten onze sponsoren.

 

 


 

Nog even en dan is het weer zover !

We zijn alweer druk in de weer om u op zondag 9 augustus a.s. een mooi programma voor te schotelen. Meer hierover kunt u lezen in het menu onder "programma" . Het belooft weer een mooie dag te worden voor jong en oud. Dit jaar hebben we de parkeergelegenheden weer reccht tegenover het oogstdagterrein. De grote tent zorgt bij een eventueel klein buitje voor voldoende bescherming. Met andere woorden: kom gezellig met de hele familie naar de 8e Auwerwetse Boekelse Oogstdag en geniet van een vleugje nostalgie onder het genot van een hapje en een drankje. Natuurlijk hebben we voor de kleintjes diverse leuke attracties.  Graag tot ziens op zondag 9 augustus op de Mutshoek in Boekel.

 

 


 

 

Hebben we nu een oogstdag Clublied?

Paul Hoevenaars kwam met het idee om een "Oogstdaglied" te schrijven. Met vol enthousiasme werdt er meegezongen. Er moet nog wel een beetje aan geschaafd worden, maar het zou zomaar kunnen dat we hiermee een "Oogstdaglied" hebben gevonden. Lees het maar eens door!

Unne wals op d'n Oogstdag

Ut begint wir te kriebelen en we hebben moi weer. We zin ook wir soame vur de zoveulste keer.

We beginne an den oogstdag vur ut zoveulste joar. Kom nou ekkus soame dan zette we ut kloar!

 

Refr:  Kom nou mar soame, kom mar bij in. We hebben goei weer en we hebbe veul zin.

          Mi d'n Boekelse oogstdag hier op de Mutshoek. Hier doen we dorse, doar rijdt ne Lanz

         We doen ok nog ploege mi ne steyr van Frans. Mi d'n Boekelse Oogstdag, en wa gi ut wir skon

 

De Tractors die komme, die goan in de reij. Dè du onze Theo, die is dan ok bleij.

We hoale ne combine bije Toon in de buurt. Die rammelt mar dur, vur zolang as ut duurt.

 

Refr....

 

Nò de middag is ut ok, wir druk in de tent. Jos Bens maeit ok wir dur, mi zunne Fendt.

En Harm die zurgt, vur wa bier en wa friet. En Toon telt ut geld, anders goan we failliet!

Refr.....

 

 


 

HEMELVAART 2015

Ook op Hemelvaartsdag 2015 (14 mei) presenteren wij ons als Auwerwetse Boekelse Oogstdag weer met het ten toonstellen van oude tractoren en stationaire motoren. De moeite waard om even te bekijken en een praatje te maken met de eigenaren.

Zet deze datum vast in uw agenda. Donderdag 15 mei 2015. Locatie: terrein achter Nia Domo.

Heeft u nog iets voor onze rubriek "vraag en aanbod"? Laat het ons even weten via een mailtje aan ; info@boekelseoogstdag.nl .   Geef even door wat u ter verkoop heeft ( of zoekt) en wie weet kunnen wij u hiermee helpen. Het mag duidelijk zijn dat het hier om "landbouwgerichte" artikelen gaat.

Gr,

Bestuur Auwerwetse Boekelse Oogstdag

 


 

Nieuwjaarswens


Beste bezoekers van onze site en evenement

Hartelijk dank voor uw bezoek en ondersteuning van onze 7e Auwerwetse Boekelse Oogstdag.

Het was weer een geslaagd evenement. Gelukkig hebben de weergoden ons niet al te veel gepest en hebben we tijdens het evenement over het algemeen goed weer gehad.

Langzaam aan kunnen we weer gaan denken aan de 8e editie van onze Oogstdag op zondag 9 augustus 2015 en wij hopen u daar dan ook weer te mogen begroeten.

Rest ons u allen EEN VOORSPOEDIG EN GEZOND 2015 TE WENSEN  !!

Gr,

Bestuur Auwerwetse Boekelse Oogstdag

 De 7e Auwerwetse Boekelse Oogstdag zit er alweer op


Voordat zware regenbuien ons bereikten, konden we al spreken van een geslaagde oogstdag. Jong en oud genoot van de diverse demonstraties. De kinderen genoten van o.a. broodbakken, een dierenweide, glijbaan, schminken, graanbak en een rondrit met de huifkar. Bijzonder was ook de demonstraties ganzen drijven.  De honden volgden de commando’s van hun baasje perfect op en hielden de ganzen keurig in het gelid.

De diverse oude ambachten, de vele oude tractoren, stationaire motoren en het bewerken van het land en oogsten van het graan zorgden ervoor dat niemand  zich hoefde te vervelen. Het door bakker Merks ter plekke gebakken brood en de door onze leden gerooide aardappelen vonden gretig aftrek.

In de grote tent was het ook gezellig druk en genoot men van een natje en een droogje. Kortom, het was weer een geslaagde dag! Bekijk hier de foto's

 De nieuwe website staat online!


Zoals u ziet staat de compleet vernieuwe website online. We zijn erg blij dat we met de huidige site u nog beter van de laatste informatie kunnen zoorzien. Momenteel wordt hard gewerkt aan de laatste invulling van de website. Omdat het evenement al bijna voor de deur staat hebben we besloten de website alvast online te zetten en de laatste informtaie zo spoedig mogelijk aan te vullen. Kom volgende week dus gerust nog even terug.De 7e Auwerwetse Boekelse Oogstdag vindt plaats op 10 augustus 2014!


Binnenkort is het weer zo ver dan vindt alweer de 7e editie plaats van de Auwerwetse Boekelse Oogstdag. het beloofd weer een leuk evenement te worden.


 

Hemelvaart 2014

Ieder jaar maken wij weer dankbaar gebruik van de mogelijkheid om onze oude tractoren ten toon te stellen op het veldje achter Nia Domo. Ongeveer 30 leden van onze vereniging hadden hun tractoren weer uit de schuur gehaald om ze aan het publiek te tonen.

We mochten ook een stukje grond bewerken met oude landbouwwerktuigen. Het typische geluid van o.a. de oude Lanz-tractoren zorgde ervoor dat het publiek ons wist te vinden.

Ondanks de wat mindere weersomstandigheden was het toch weer een geslaagde activiteit.  Bekijk hier wat foto's

 

5e Auwerwetse Boekelse Oogstdag, Zondag 12 Augustus 2012

Op zondag 12 augustus 2012 is al weer de 5e Auwerwetse Boekelse Oogstdag gehouden.

Mede door het prachtige weer is de eerste lustrum editie van deze intussen traditionele 2e zondag van Augustus druk bezocht. Oudere vrijwilligers lieten dit jaar aan de "jeugd" zien hoe het er "vruuger" tijdens het oogsten aan toe ging.

De vele bezoekers konden verschillende demonstraties zien waaronder: ombinden, dorsen, maaien met paard, ploegen met paard, maaien met tractor, stro persen en maaien met zelfbinder.
Er stonden meer dan 150 oldtimer tractoren en stationair motoren uit de hele regio tentoongesteld.

Dit jaar was er zelfs een perceeltje snijmais aanwezig waar één van de eerste hakselaars aan het werk was.

Wederom een geslaagd evenement, klik hier om naar de foto's van de 5e Auwerwetse Boekelse Oogstdag te gaan.
4e Auwerwetse Boekelse Oogstdag

Op zondag 21 augustus, een week later dan oorspronkelijk bedoeld, is de 4e Auwerwetse Boekelse Oogstdag gehouden. Deze traditionele oogstdag vond wederom plaats aan de Mutshoek in Boekel.

Oude tijden herleefde bij de vele demonstraties en activiteiten die op deze warme zondag van augustus plaatsvonden. Het jaarlijkse evenement trok weer vele bezoekers uit de gehele regio.

De organisatie heeft er met behulp van diverse Boekelse liefhebbers een fantastisch evenement van gemaakt.

Net als de vorige jaren waren er verschillende demo's te zien waaronder: ombinden, dorsen, maaien met paard, ploegen met paard, maaien met tractor, stro persen, maaien met zelfbinder en nog veel meer. Er stonden meer dan 150 oldtimer tractoren en stationair motoren uit de hele regio ten toon gesteld. Ook de eierbakmachine voor het goede doel Kika was een groot succes.

Zelfs aan de kinderen was gedacht, zij hebben zich vermaakt in de dierweide, maisbak, glijbaan of rondje met de huifkar. Bij de tent kwam de inwendige mens niets te kort en werd er genoten van demonstraties volksdansen en muziek van blaaskapel De Donderjagers.

klik hier om naar de foto's van de 4e Auwerwetse Boekelse Oogstdag te gaan.
De 3e Auwerwetse Boekelse Oogstdag wederom groot succes

Op zondag 8 augustus vond voor de derde keer de Auwerwetse Boekelse Oogstdag plaats. Op het oogstterrein aan de Mutshoek in Boekel lieten bijna 100 vrijwilligers en ambachtslieden diverse oude oogstwerkzaamheden en ambachten zien. Ondanks het iets mindere weer kwamen ook dit jaar weer ruim 4000 bezoekers naar het evenement.
    

Na het succes van de eerdere twee dagen stond ook dit jaar de tweede zondag van augustus in het teken van het ouderwets oogsten van ondermeer graan, aardappelen en mangels met de hand en met de eerste machines. Plaatselijke ouderen leerden de "jongeren" het maaien met de zicht en het opzetten van het graan zodat ook voor de toekomst dit ambacht behouden blijft. Ook sloegen enkele Boekelse kloppers de graankorrels uit de aar waarna een plaatselijke bakker met een hout gestookte bakoven van het geoogste graan brood bakte.
Een paard met ploeg liet op het demonstratie terrein zien hoe het ploegen vroeger ging. Naast de oogst en verwerking van het graan was er tevens een klompenmaker en smid op het terrein aanwezig om de vele bezoekers kennis te laten maken met deze oude ambachten.

Om het terrein stonden zo'n 200 oude trekkers, werktuigen en stationaire motoren opgesteld zodat ook de oldtimer en machine liefhebbers aan hun trekken kwamen. Ook voor kinderen was er veel te beleven met een graan- en zandbak, schminken en broodbakken.

klik hier om naar de foto's van de 3e Auwerwetse Boekelse Oogstdag te gaan.Boekel Ronduit 2010

Net als vorig jaar heeft de organisatie van de Auwerwetse Boekelse Oogstdag tijdens Boekel Ronduit 2010 een voorproefje gegeven voor Augustus,
klik hier om naar de foto's van dit evenement te gaan.De 2e Auwerwetse Boekelse Oogstdag groot succes

De jaarlijkse Auwerwetse Boekelse Oogstdag op de tweede zondag van augustus is ook dit jaar weer een groot succes gebleken. Meer dan 4000 bezoekers genoten van een stukje nostalgie opgevoerd door vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door sponsoren uit Boekel en omstreken.

Voor het eerst was dit jaar naast het oogsten van graan ook de oogst van aardappels en hooi te bekijken. Tevens bakte de Boekelse bakker Merks op ambachtelijke wijze brood van het geoogste graan. Met een hout gestookte bakoven konden bezoekers genieten van heerlijk ambachtelijk gebakken brood.

Tijdens de oogstdag bleek dat niet alleen de ouderen de kunst van het maaien met de "zicht" beheersen. Een aantal jongeren leerden op deze dag de kneepjes van het vak van de oude generatie. Door de grote interesse van de jongeren blijven de ambachten van het maaien en opzetten van het graan met de hand voor de oogstdag komende jaren behouden. Ook bleken er nog enkele Boekelse kloppers aanwezig welke het graan met de dorsvlegel uit de aar wisten te kloppen.

Ook dit jaar stonden er weer zo'n 200 oude trekkers en stationaire motoren rondom het graanveld opgesteld waaronder een aantal zeldzame exemplaren en beleefde vele oldtimer en machine liefhebbers van jong tot oud een gezellig dagje uit. (tekst: Willem van den Broek)

klik hier om naar de foto's van de 2e Auwerwetse Boekelse Oogstdag te gaan.Boekel Ronduit 2009

Tijdens Boekel Ronduit 2009 heeft de organisatie van de Auwerwetse Boekelse Oogstdag zich gepresenteerd,
klik hier om naar de foto's van dit evenement te gaan.

 Boerenbruiloft Peter en Helma van Eerdt


Op maandag 23 Februari 2009 zijn Peter en Helma van Eerdt tijdens de Boerenbruiloft in de onecht verbonden. Klik hier om te zien hoe de organisatie van de Auwerwetse Boekelse Oogstda. Peter en Helma hebben gefeliciteerd.